Over mij

Hé hallo!

“Wat leuk dat je even wat van mij komt lezen in een beknopt (ahum…) interviewtje.

Het panel dat de vragen heeft gesteld bestaan uit gezinnen die ik vanaf 1999 ( jaja…een oude rot in het vak) geholpen heb. De meest voorkomende vragen heb ik verzameld voor je.

Maar antwoord 1 heb je nu al! Ik werk al behoorlijk wat jaren als kraamverzorgende.”

Mag ik ook jouw kraamweek tot een feestje maken ?
Aarzelend wordt er soms gevraagd: ”heb je kinderen?”

“Jazeker! Een mooi koppel van 4, keurig gemixt in 2 meiden en 2 jongens! Krijg dat maar eens voor elkaar!! Ik ratel dan gelijk door dat ik ook al de titel oma heb!

En oh ja!… ik hou ervan om een vrolijke en beetje gekke oma te zijn!!! Beetje type “out of the box”. Volgens mijn man lukt dat aardig!

Ik heb een gelukkig en érg fijn privé leven, maar de aandacht gaat natuurlijk naar jullie in de kraamweek! Gezelligheid is belangrijk, maar ik ben er om jullie te ondersteunen, op de achtergrond…

Betrokken.. dát zeer zeker…

Humor? Ook dát zeker…

En… professioneel!”

Kan je deze job wel combineren met thuis? Je werkt een volle week en bent ook bij de bevalling toch?

“Ja! Het is goed te combineren. Ik heb veel plezier in mijn werk, daardoor gaat het mij prima af. Dat geloof ik écht! Ik kan jullie de luxe beloven bij jullie bevalling te zijn en daarmee de kraamweek te beginnen, geen wissel dus! Ook als jullie uit het ziekenhuis komen, kan ik gelijk starten.
Wel vraag ik jullie begrip voor onvoorziene gebeurtenissen. Maar dat gaat in overleg en het fijne is dat ik dat allemaal bespreek in de persoonlijke intake die jullie van mij krijgen aan het einde van de zwangerschap. Tijdens deze intake kunnen jullie ook al je vragen stellen. En een persoonlijke intake is niet alleen bij het eerste kindje, ik kom áltijd eerst even langs!”

Moet je ook vaak bijscholen?

“Nou en of! Mijn diploma blijft alleen maar geldig bij voldoende bijscholing, natuurlijk geef ik daar gehoor aan! Stel je voor dat je een kraamverzorgster hebt die de protocollen uit 1999 volgt zeg…

Toch volg ik ook nog de niet verplichte scholingen, ondanks mijn jarenlange ervaring blijf ik geloven dat hoe meer je geïnteresseerd blijft in nieuwe ontwikkelingen, hoe meer je bij een kraamwerk de puntjes op de i weet te zetten!”

Je belooft te komen nu we jou als kraamverzorgster hebben gevonden, maar wat als je niet kunt?

“Ai.. dat is een vraag die ik je eerlijk beantwoord. Ik doe er álles aan om dat uit te sluiten, dat is gewoon een feit!

Maar jullie komen niet zonder kraamzorg te zitten wanneer ik niet kan. Mijn planning pas ik zó aan dat er altijd ruimte zit tussen 2 gezinnen. Alleen… baby’s houden zich (meestal) niet aan een datum, daarom heb ik een paar collega’s waarvan ik op aan kan dat ze jullie helpen. En….die dezelfde “ drive” hebben als ik! Het was even zoeken maar ze bestaan écht hoor! Back-up geregeld dus!”

In hoeverre werk je samen met de verloskundige?

“Dat kun je met recht een samenwerking noemen. Ik heb nauw contact met ze, we werken op een fijne manier samen. Doordat dat al vele jaren zo is, zullen jullie het zeker merken in jullie kraamweek. Wederzijds respect en begrip is te voelen, daar ben ik van overtuigd. Op die manier is het voor jullie fijn om alles te kunnen bespreken, vragen stellen etc…”

Geen kantoor, planner, receptioniste of andere collega’s krijg ik aan de telefoon als ik kraamzorg nodig heb. Hoe doe je dat?

“Ik werk op de meest persoonlijke manier! (love it!) Bij aanmelding vertel ik jullie hoe jullie mij snel kunnen bereiken. Vanaf het begin van de zwangerschap verloopt het contact alleen tussen jullie en mij! Direct contact is zeer simpel te realiseren. Het maakt niet uit waar je verzekerd bent.”

Wat vind jij het belangrijkst in je werk?

“Oh… dat is niet 1 ding… dat is het hele pakket… Voorlichting, verzorging , feestje.. nog zo ongelofelijk veel meer in 1 week.. Er is 1 ding wat ik vanaf het begin van de kraamweek tot het einde belangrijk vind.. Dat is terugkijken op een week waarin jullie mij als steunpilaar op alle fronten aanwezig hebben gevoeld.. Soms zichtbaar… maar evengoed ónzichtbaar! Dat we gedag zeggen met jullie kindje op de arm met een grote lach! (oke oke… het is soms ook even slikken)

Blij met de hulp, maar nog blijer om het nu allemaal zelf met je eigen gezin weer op te pakken.. dát vind ik het mooiste om te zien als ik gedag zwaai en nog even over mijn schouder achterom kijk naar jullie!

Een nieuw begin..

Een nieuwe fase…

Zo mooi…️”

Copyright Kraamzorg Corina - Ontwikkeld door RUYSINK.